Genç Aşçılar Büyük Sınav Verdi


Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, uygulamalı final sınavında hünerlerini sergiledi. Sınavda kendi pişirdikleri yemekleri sunan ve notlarını bu yemekler üzerinden alan öğrencilere, hocalarının yanı sıra rektör ve rektör yardımcıları da puan verdi.

 

Öğrencilerin final sınavı, 23 Mayıs Pazartesi günü Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı'nda gerçekleşti. Sınava, ilk kez bölüm öğretim üyelerinin dışında Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Kaya, Prof. Dr.  Hakan Arslan ve Prof. Dr.  Mehmet İsmail Yağcı da katıldı.

 

Sınav için 4 farklı pişirim tekniğini uygulayarak, kırmızı et, tavuk ve balık olmak üzere üç ana yemek hazırlayan 11 öğrencinin her biri, ayrıca kendi ekmeğini de pişirdi. Yaptıkları yemekleri sergileyerek katılımcılara tattıran öğrenciler, öğretim elemanları ve konukların 5 üzerinden verdikleri puanlarla değerlendirildi.

Yemek sunumları öncesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağını gezen Rektör Prof. Dr. Çamsarı’ya aşçı önlüğü hediye edildi. 

Öğrencilere mutfak bilgi ve becerilerinin kazandırılmasının yanı sıra Türk mutfağı ve dünya mutfakları hakkında eğitim veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, öğrencilerinin uluslararası niteliklere sahip mutfak şefleri olarak mezun olmalarını hedefliyor. Geçtiğimiz yıl öğrenci almaya başlayan bölüm, uygulama pratiğinin geliştirmesi, alanla ilgili fiziksel ortam, araç-gereç ve teknolojilerin öğrenmesi ve yiyecek-içecek üretiminin tüm süreçleri hakkında bilgiye sahip olması için öğrencilere modern bir eğitim fırsatı sunuyor.

 

Haber: Esra Nur

Fotoğraf: Yusuf Koldemir





  • 2016-05-26 15:22:10
  • 7139