Mersin TTO İş Birliğinde Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Tanıtıldı


Mersin TTO iş birliğinde Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Tanıtıldı

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen ve TÜBİTAK tarafından fonlanan HAMLE-Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Eğitimi çevrim içi olarak 14 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirildi. 

Mersin Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve TÜBİTAK iş birliğinde gerçekleştirilen eğitime Mersin TTO yöneticileri, yürütme kurulları üyeleri, öğretim üyelerimiz ve Mersin Teknopark firmaları katıldı. TÜBİTAK-TEYDEB Öncelikli Teknoloji Alanları Destekleme Grubu Koordinatörü (ÖNDEG) Merve Vildan Şimşek ve Zeynep Ayan tarafından katılımcılara HAMLE Programı tanıtıldı.

“Amacımız Mersin TTO olarak üniversitemizin şehirdeki etkinliğini artırmaktır”

Açılış konuşmasını yapan Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve Mersin TTO Akademik Birim Sorumlusu Prof. Dr. M. Tahir Alp “Amacımız Mersin TTO olarak üniversitemizin şehirdeki etkinliğini artırmaktır. Hiçbir şey tek başına yapılacak kadar basit değil. Bu açıdan sizlerin desteği, verdiğiniz bilgi bizim için çok değerli.” diye konuştu.

Merve Vildan Şimşek HAMLE-Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’nın temelinin kritik ve katma değeri olan ürünlerin yerli ve milli olarak üretilmesine dayandığını söyledi. Şimşek “İlk çağrımız 2019 yılında makine sektörü çağrısıydı ve HAMLE programı tematik odaklı ilerledi. Sonrasında bunu mobilite, sağlık, kimya, üretim, yapısal dönüşüm takip etti ve program 2024 yılında yeni bir çağrı hazırlığındayız. Tek bir tema değil, birçok konuyu içerisinde barındıran daha büyük bir çağrı yapılanması olacak.” dedi.

KOBİ’ler için yüzde 75, büyük ölçekli kuruluşlar için yüzde 60 oranında destek veriliyor

Zeynep Ayan katılımcılara Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’nın misyonu, vizyonu, amaçları, hedefleri, programa kimlerin başvurabileceği, programın genel işleyişi, destek özellikleri, komite ve değerlendirme izleme süreci gibi konuları içeren bir sunum yaptı.  Ayan “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’nın amacı Türkiye’de orta-yüksek ve yüksek teknoloji, seviyeli, katma değeri yüksek ürünlerin ve bu sektörlerin gelişimi için kritik önemi haiz ürünlerin üretimin artırılması ve bu çerçevede yeni üretim imkân ve kabiliyetlerinin ülkemize kazandırılmasıdır.”dedi. Programa Türkiye’de yerleşik sermaye şirketlerinin ortaklık yapısına bakılmaksızın başvuru yapabileceklerini kaydeden Ayan, programın 36 aya kadar bir destek süresinin olduğunu, bütçe sınırının bulunmadığını ve proje bütçesinin yüzde 25 oranına kadar bir ön ödeme yapılacağını söyledi. Ayan, bu destek oranının KOBİ’ler için yüzde 75, büyük ölçekli kuruluşlar için yüzde 60 oranında olduğunu ve başvuruların HAMLE Program Portalı üzerinden çevrimiçi yapıldığına dikkat çekti.

Eğitim, soru ve cevap bölümüyle sona erdi.

 
Eğitimin Videosu İçin Tıklayınız.





  • 2023-11-17 09:16:49
  • 1185